Beste belangstellende,

Op deze pagina staat het materiaal voor het maken van een nieuwsbericht over ons judotoernooi voor op uw eigen pagina of voor het maken van een nieuwsbericht als drukwerk. De foto’s zijn rechtenvrij, maar enkel te gebruiken voor berichten omtrent BUSHi Open. Voor vragen kunt u terecht, lees hier meer over in ons persbericht van 6 september 2018 te downloaden met het materiaal als zip bestand via de knoppen onderaan deze pagina.

Hartelijk dank voor het delen van BUSHi Open 2018.

Vriendelijke groet, Team BUSHi Open

 

 

– P E R S B E R I C H T-

Arnhem, donderdag 6 september 2018

 

_______________________________

 

Nederlandse top op BUSHi Open judotoernooi voor jeugd
Ook aangepaste sporters komen in actie op judo-evenement

 

Budovereniging BUSHi Arnhem houdt op zaterdag 15 september 2018 op Sportcentrum Valkenhuizen haar eerste BUSHi Open judotoernooi voor de jeugd. Aan dit evenement doen ruim 500 judoka’s van acht tot en met zeventien jaar mee. Uniek is dat de Arnhemse vereniging dit judotoernooi combineert met wedstrijden voor aangepaste sporters.

 

Faye Tempel (14), Tigo Renes (17), Merijn te Winkel (15) en Victor van Gerven (17) van BUSHi Arnhem behoren tot de deelnemers. Zij zijn in hun categorie Nederlands kampioen. Judokas Marin Visser (17) en Mark van Dijk (17) hebben zich gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen (YOG) en zijn door Judo Bond Nederland voorgedragen bij NOC*NSF en zullen deelnemen aan BUSHi Open 2018.

 

De visueel gehandicapte Felix Smart Abbey (51) doet mee aan het toernooi voor aangepaste sporters. De judoka uit Almere, lid van Sakura Budo Apeldoorn, hoopt zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen die in 2020 in Tokyo worden gehouden.

 

Sportwethouder Jan van Dellen van de Gemeente Arnhem opent om 9.00 uur het BUSHi Open judotoernooi. De eerste wedstrijden starten om 9.00 uur. Het toernooi is toegankelijk voor publiek.